De presentaties van Wim Rombaut duren gemiddeld 90 minuten.

Concentratie en stress: technieken uit de topsport, vertaald naar uw werksituatie

Uw job uitvoeren met een hoog concentratievermogen, ook onder hoger druk (stress), laat uw rendement met 30 % stijgen. Gezondheid, voeding, slaap: u hoeft daar geen extra tijd voor te maken want met een juiste attitude brengt u gratis uw energiepeil naar boven. Door mentale en fysieke pauzes in te lassen komt u frisser in een meeting, conference call of onderhandeling. Maak van stress een bondgenoot, en leer om er uw voordeel mee te doen. Stel heldere en concrete doelen en prestaties verbeteren zienderogen. Leer focussen zoals een topsporter en breng uzelf en uw team tot topprestaties.

Bij deze presentatie is een checklist van acties om mentaal en fysiek snel een beter vormpeil te halen, en dat op een duurzame wijze te ontwikkelen. Meer concentratievermogen, een beter geheugen en creatiever problemen oplossen? Kan u zich voorstellen dat u één van die drie doelen binnenkort bereikt hebt?
Resultaat
Na 90 minuten hebt u de brug gemaakt tussen kennis, inzicht en concrete toepassing om uw geheugen dagelijks te trainen, uw concentratievermogen te verbeteren en creatief problemen aan te pakken. U bent gemotiveerd om uw mentale en fysieke conditie te verbeteren.

Communiceer kort, krachtig, duidelijk

Iedere manager is uniek, iedere medewerker is dat ook. En net daarom is het boeiend om een rode draad te trekken die voor iedereen een goede en stevig “rode” leidraad is.  Kort,  krachtig en duidelijk communiceren: daar wint iedereen (tijd en energie) mee. U hebt de moed en de overtuiging om te zeggen waar het echt op staat, u zegt dat op een manier die geloofwaardig en motiverend is, die aanzet tot net die extra inspanning – to walk the extra mile – van ieder teamlid. Hoe wilt u dat men uw leiding geven ervaart? Een mix van communicatievaardigheden en coachvaardigheden. De kracht van sterke communicatie voor managers en ondernemers in een intense key note speech met voorbeelden, verhalen en hilarische oefenmomenten.

Resultaat

Na deze speech van 90 minuten  gaat u inzetten op uw eigen talenten en uw authentieke communicatie die uw team zullen begeesteren.  U geeft heldere feedback, en uw team durft ook meer zeggen wat er leeft. U wint tijd en energie voor u zelf en uw team.

Breng uw teamspirit op  topniveau.

Een sterke leider communiceert helder, en maakt heel duidelijk wat er verwacht wordt. Klagen en commentaar geven op slechte prestaties werkt destructief op de motivatie en het zelfvertrouwen. Geef aan wat goed is, benoem correct wat beter kan, maar zeg vooral wat u verwacht, en check of men dat één, begrijpt, en twee, dat men zich engageert om het wel degelijk volgens de gemaakte afspraken uit te voeren. Binnen de vooropgezette tijd. Zet optimisme en appreciatie in als waarderende attitude want dan gaan de teamleden voor elkaar door het vuur. De 4 fundamentele eigenschappen om tot een topteam te groeien worden met voorbeelden en oefeningen onder de loep genomen. Het PACE denkmodel: performant, authentiek, constructie en enthousiast wordt aan uw realiteit aangepast.

Vanuit het constructief denken als manager zal u verbaal en per e-mail tot een dynamische teamspirit en een ‘can do’ mentaliteit komen in uw organisatie. Stap voor stap bouwt u een topteam op.

Resultaat

Na deze lezing krijgt uw omgang met taal en communicatie een kritische doorlichting en formuleert u krachtiger en constructiever. Uw boodschappen krijgen een boost. Uw team ook.

Enthousiasme: #1 coachvaardigheid

Obama, Mandela, Jobs: ze hebben nog geen woord gezegd, ze beginnen net te spreken en ze vangen al de mogelijke aandacht. Charisma betekent: via lichaamstaal de innerlijke kracht naar buiten brengen. Wie performant, authentiek en constructief is staat al heel ver als leider. Wie dat op een enthousiaste manier kan en durft uiten heeft dat extraatje dat goed leiderschap op het niveau van uitmuntend brengt. Maak het verschil door uw enthousiasme, laat passie zien, laat interesse blijken door uw luistervaardigheden te trainen, leer focussen op succes en deel dat op een enthousiaste manier met teamleden, klanten, en stakeholders. Enthousiasme kan u niet faken, u kan het wel leren inzetten, gedoseerd naargelang de omstandigheden, doordacht, diplomatisch, gedoseerd, ongezouten of vol energie. Alles op zijn tijd en in zijn context.

Resultaat

Van deze presentatie wordt u laaiend enthousiast. Uw team komt met meer plezier en meer drive naar uw meetings, en ieder teamlid wordt een enthousiaste ambassadeur van uw bedrijf of uw afdeling.

De kunst van spreken voor publiek

Wie dit echt wil leren (motivatie) heeft slechts twee troeven nodig. Eén: goed ter taal zijn in gesprekken met twee en meer mensen. Twee: het lef hebben om zich kwetsbaar op te stellen voor meer dan twee mensen.

Deze speech over the art of public speaking, scoorde meer dan 90 % op ‘relevantie’ voor de job bij een internationaal managerspubliek in september 2014 in Vevey, Suisse, voor Nestlé.

Steeds vaker wordt Wim gevraagd om anderen op te leiden in het vak van ‘spreken voor publiek’. Wim houdt niet van stereotype benaderingen en regeltjes. Hij houdt het op basisprincipes en -vaardigheden, die relatief eenvoudig te trainen zijn. Het is een frame rond lichaamstaal, oogcontact, ademhalingstechnieken, positionering op het podium, hantering van powerpoint en flipchart, interactie met het publiek, taalgebruik, intonatie, pauzes. Iedereen heeft af te rekenen met falen, angst, feedback, applaus: hoe ga je er mee om? Voor iedereen goed doen bestaat niet, 80 % van de zaal in de ban krijgen volstaat. Geen ervaring nodig, iedereen die kan spreken in kleine kring kan dit leren.

Resultaat

Het aangereikte materiaal maakt deelnemers enthousiast om met hun authentieke ‘zelf’ op verkenning te gaan, en vooral het lef te ontwikkelen om er voor te gaan. Zo leert u sneller, geniet u meer ondanks de (noodzakelijke) uitschuivers. De reactie van het publiek, wat ze ook is, prikkelt  om het beste uit jezelf te blijven halen. Spreken voor publiek geeft vanaf nu nog meer voldoening, en stress is geen rem meer maar een motor om nog beter te doen.