Spreker en trainer van sprekers, dat is mijn passie en mijn job. Een droomjob.

Spreken voor publiek – van 1 tot 1000 toehoorders –

10 % talent, 90 % werken, herhalen, trainen: zo bereik je in iedere branche een hoger niveau. Dit geldt ook voor  spreken voor publiek. Iedere week geef ik presentaties en speeches. Op vraag van Nestlé, de nummer één in wereld op gebied van food and beverage, ontwikkelde ik in  2014 een speech over het “sprekersvak”. In september 2014  presenteerde ik in het hoofdkwartier van Nestlé in Zwitserland … “the art public speaking” in het Engels voor 30 country managers. Ze scoorden deze 90 minuten durende “performance” 4.7 op 5 betreffende “relevantie” voor hun job. Hoe stress iemand tot betere prestaties kan brengen heb ik toen in de praktijk mogen beleven.

De inhoud van alle  speeches die Wim geeft worden op maat voorbereid met de opdrachtgever. Domeinen:

  • Wat is FOCUS en hoe doe ik dat?
  • Coachende vaardigheden voor managers en teamleaders
  • Keep the balance right to outperform
  • Teaming & teamspirit

De benadering is zeer interactief, motiverend en zet aan tot actie. Het 3 E-principe wordt consequent en resultaatgericht tot een bruisende cocktail gemixt:  Education – Entertainment – Empowerment. Het resultaat? Mensen gaan Enthousiast naar buiten en hebben besloten voortaan dingen ànders aan te pakken. Ze engageren zich om minstens Eén actiepunt te gaan oefenen of in de praktijk om te zetten.

Is dit aan te leren? Heb ik genoeg talent?

The art of public speaking. ‘Spreekvaardigheden’ kunnen worden aangeleerd. 10 % talent volstaat. 90 % motivatie, focus en doorzetting doen de rest.

Hoe is het mogelijk?  Ontdek het op 2 dagen.

Een up to date benadering van het spreken voor publiek wordt aangeboden in een workshop van twee  dagen. In oktober 2014 trainde Wim 12 professionals van Nestlé die wereldwijd een opleidingsprogramma uitrollen. De reacties waren unaniem positief en enthousiast.

Basisprincipes, lichaamstaal, “less is more” (slides, words…), beïnvloeding van het publiek, start -en finish strategie… je leert het allemaal. Bovendien krijg je persoonlijke feedback op basis van video opnames, en een persoonlijke zeer gedetailleerde evaluatie. Er werd een uniek en sterk PACE speakers evaluatie systeem uitgewerkt om je sterkten en zwakten in kaart te brengen.

Een speech over spreken voor publiek? Ontdek het op 60 minuten

In een ‘train the speaker-presentatie’ van 60 tot 90 minuten komen we tot de essentie van wat nodig is om te spreken met meer impact en minder stress. Op een vlotte manier  leer je de techniek en methodiek om boeiende presentaties te geven die bij blijven. Het is de ge-update versie van de speech in 2014 voor de country managers van Nestlé.

Personal coaching en training om te spreken met impact? You set the pace

Ik trainde en inspireerde al vele managers en sprekers, om vlot, overtuigend en sterk op het podium te staan. Bij Showpad, Nexxworks, Fanuc, Nestlé, kent men mij als een stimulerende, confronterende trainer met veel respect voor je eigen stijl (authentiek), een passie voor impact (constructieve taal), en een voorbeeld op energieke uitstraling en lichaamstaal (enthousiasme). Sommigen blinken uit na 2 sessies die gemiddeld 2 uur duren. Anderen hebben meer tijd en begeleiding nodig. Jij bepaalt het tempo, de pace, en de intensiteit.