Nog drukker?

Ondernemers weten wat drukte is: gas geven, doorzetten, de focus houden op de essentie. Weten is één, doen is twee. Ik ben net terug van vakantie, de batterijen zijn weer 100 % fysiek, mentaal en emotioneel compleet volgeladen. Klaar om er weer in te vliegen. Het wordt drukker het derde en vierde kwartaal 2018. Daar ben ik van overtuigd, de signalen zijn duidelijk. De economie doet het goed, het klimaat zit mee, er zijn teveel jobs voor te weinig gekwalificeerde mensen. Op zoek dus naar de juiste vrouw/man op de juiste plaats, want het wordt nog drukker.

Hoe dan?  vind uitblinkers

Mensen vinden met de juiste mindset is belangrijker dan mensen met de juiste skillset. Vind mensen met de mindset van de uitblinker, het zijn mensen die

Authentiek kunnen en durven zijn, die snel willen leren en snel kunnen schakelen (een hoge PACE kunnen aanhouden).

Constructief kunnen denken en communiceren. Zij zien mogelijkheden in de moeilijkheden, positief en opbouwend.

Enthousiast zijn. Ook in de tegenslag en in de frustratiemodus, ook bij succes: deel enthousiasme en het wordt dubbel fun.

Zet de drie eerste letters van de drie eerste woorden achter elkaar en je komt uit bij het woord ACE. Uitblinker, winner, onhoudbare opslag, troefkaart. Prestaties en vooral topprestaties lever je als persoon en als team als je uitblinkers samen brengt en hen op de juiste manier aanpakt, coacht. Als je authentiek, constructief en enthousiast bent presteer op je hoogst mogelijk optimale tempo of PACE, en kan je de competitie perfect aan.

Klaar voor de toekomst?

Een droom. Je team scherp, alert, gemotiveerd. Jij scherp, alert, gemotiveerd. Zoals Martinez en zijn Rode Duivels uitblonken op het W.K. Met iedereen op zijn best mogelijke plaats (ook al was dat voor sommigen ’thuis’ of ‘op de bank’) en met de best mogelijke mindset. De sfeer in het team was voorbeeldig, constructief, enthousiast, positief: de pers schreef dat dit “onbelgisch” was. België staat wel op de kaart van het wereldvoetbal, en speelde attractief en snel (optimale PACE). Dit team is klaar voor de toekomst: scherp, alert, authentiek, constructief en enthousiast. Hoe druk het ook zal zijn, zorg ervoor dat ook jouw team klaar is. Focus op de essentie, maak van iedere medewerker een uitblinker en ‘keep up the good PACE’. Laat het dan maar drukker worden.

Succes!

Wim

 

PACE is een coach methode op basis van mijn ervaring en studie uit de sportwereld en de business. Als coach van C-level managers en hun teams gebruik ik vaak principes uit de topsportwereld. Eenvoud en effectiviteit troef (ACE).